Falbygdens moussaka med lagrad Svecia

Recept av Falbygdens

Recept:  Falbygdens moussaka med lagrad Svecia

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  aubergine
1 st  gul lök
1 klyfta  vitlök
400 gram  Lammfärs
2 burkar  krossade tomater
1 msk  tomatpuré
2 msk  kalvfond
Bechamelsås
50 gram  smör
2 msk  vetemjöl
4 dl  mjölk
3 dl  Falbygdens Viking, extra stark (Svecia)
  salt & peppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Falbygdens moussaka med lagrad Svecia!

Krämig moussaka som kan serveras direkt ur pannan. Smidigt, enkelt och mycket gott!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 50 min.
Etiketter: huvudrätt, moussaka, lammfärs

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär aubergin i tunna skivor, salta och låt dra medan färsen förbereds. Bryn lammfärs i lite olivolja, tillsätt kalvfond, tomatpuré, krossade tomater, hackad gul lök och vitlök. Låt lammfärsen puttra i 10 minuter.
  2. 2. Smält smör i en kastrull, vispa ner mjöl, mjölk och låt sjuda några minuter. Tillsätt riven ost och låt smälta, smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Badda aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem lätt i olivolja. Varva aubergineskivor, färs börja med aubergine och avsluta med ostsås. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 30 minuter.

Skapat 2012-05-25 av Falbygdens, 3326 visningar, 104 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  aubergine
1 st  gul lök
1 klyfta  vitlök
400 gram  Lammfärs
2 burkar  krossade tomater
1 msk  tomatpuré
2 msk  kalvfond
50 gram  smör
2 msk  vetemjöl
4 dl  mjölk
3 dl  Falbygdens Viking, extra stark (Svecia)
  salt & peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.