Estninska oxrullader

Recept av Maja

Recept: Estninska oxrullader

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Estninska oxrullader!

Surbröd och anjovis ger mustg smak åt rulladerna. Jag använde finsk surbröd från Ailas Bageri i Borås. Enligt receptet sjuds rulladerna 8 min under lock. Jag satte in mina i ugnen 150 grader i 1 tim.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Bulta ut dem lätt. Salta och peppra. Skär bröd och fläsk i stavar.
  2. 2. Strö lök och persilja på köttskivorna. Lägg på en anjovisfilé, bröd- och fläskstav och i ena änden av köttbiten. Rulla ihop rullarna från den breda änden.
  3. 3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret. Lägg rulladerna med skarven nedåt i stekpannan. Då behövs inga tandstickor, som är så svåra att få bort.
  4. 4. Bryn rulladerna så att de får en vacker färg. Häll på buljongen och sjud enligt orginalreceptet ca 8 min under lock tills köttet är genomkokt.
  5. 5. För att vara säker på att köttet skulle bli mört satte jag grytan i ugnen i 150 grader i ca 1 tim.
  6. 6. Ta upp rulladerna. Håll den varma. Sila av skyn. Häll i redningen och låt koka ca 5 min. Vispa i creme fraiche. Hacka saltgurkan och blanda ner i såsen. Häll såsen över rulladerna.
  7. 7. Gjorde en variant med tunnt senapslager och en skiva baccon på köttskivan, lök, persilja, surbrödsstav och så rullade jag ihop. Det blev också gott.

Serveringsförslag: Kokt potatis

Skapat 2009-01-17 av Maja, 6086 visningar, 107 utskrifter. Källa: Allt om Mat nr 3 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  lövbiff av innanlår eller fransyska
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 st  gul lök hackad
1 dl  hackad persilja
2 st  skivor surt bröd
125 gram  sid- eller bogfläsk
0,5 burk  ansjovisfiléer (ca 125 g)
2 msk  smör
5 dl  Köttbuljong
1,5 msk  vetemjöl
4 dl  köttsky
2 dl  creme fraiche
3 st  saltgurkor
0,5 dl  hackad persilja till garnering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.