Danska munkar

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Danska munkar

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  vetemjöl (180 g)
0,5 tsk  salt
1,5 tsk  strösocker
0,5 tsk  kardemumma
2,5 dl  vispgrädde
4 st  ägg
50 gram  smör
Till stekning: smör eller margarin. Gräddningstid: 5 minuter omgång
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Gräddas i en speciell munkpanna-jättegoda

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda mjöl, salt, socker och kardemumma. Tillsätt vispgrädden och rör till en tjock jämnblandning. Skilj gulor och vitor. Rör ner ägulorna, en åt gången. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Häll upp smeten i en tillbringare eller kanna. Hetta upp munkpannan och lägg till första gräddningen lite matfett i varje hål. Fyll hålen med smet till 2/3 och grädda över jämn, inte för varm värme.
  2. 2. Vänd munkarna med en gaffel eller stick så snart degen fått en skorpa på undersidan. Om degen hinner bli för hård, blir munkarna inte runda. Vänd munkarna då och då med gaffel eller sticka, så att de blir jämnt gräddade. Rör i smeten innan nästa omgång gräddas. Håll munkarna varma under folie i ugn tills de ska serveras. Bjud med vispad grädde och sylt.

Serveringsförslag: Vispad grädde och sylt

Skapat 2009-04-07 av Catarina Algotsson, 3880 visningar, 41 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl (180 g)
0,5 tsk  salt
1,5 tsk  strösocker
0,5 tsk  kardemumma
2,5 dl  vispgrädde
4 st  ägg
50 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.