Daimtårta med Baileys

Recept av Kurisutina

Recept: Daimtårta med Baileys

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten:
150 gram  smulade havrekakor
50 gram  smält margarin
Fyllning:
5 st  gelatinblad
2,5 dl  vaniljvisp
1 dl  créme fraiche
1 burk  mascarponeost
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
2 st  dubbel Daim krossad
0,75 dl  Baileys
Betyg: 4.7/5 (7 röster, 4 kommentarer)

Härlig efterrätt.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mixa kakorna med smält margarin. Lägg smulorna i botten på en form med löstagbar botten ( 24 cm diameter) och platta till dem något.
  2. 2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa vaniljvisp och blanda i créme fraiche och Mascarpone. Tillsätt socker, vaniljsocker samt krossad Daim.
  3. 3. Värm Baileys till kokpunkten och lägg i gelatinbladen. Häll den lite i taget i smeten och blanda väl. Häll smeten över smulorna och låt stelna i kylen över natten. Man kan dekorera med chokladkross.

Skapat 2011-05-01 av Kurisutina, 8418 visningar, 451 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smulade havrekakor
50 gram  smält margarin
5 st  gelatinblad
2,5 dl  vaniljvisp
1 dl  créme fraiche
1 burk  mascarponeost
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
2 st  dubbel Daim krossad
0,75 dl  Baileys


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.