Currysås

Recept av Anneli

Recept: Currysås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (75 röster, 44 kommentarer)

Enkel currysås till kyckling. Kan kokas på vatten, mjölk, grädde eller blanda flera. Tips! Se även gärna mitt recept på persiko-currysås.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: curry, kycklingfilé, grillad kyckling, stekt, kokt, persika

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
  2. 2. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen. Låt puttra några minuter (3-5)
  3. 3. VÄTSKAN: Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde.
  4. 4. Severa till kyckling, anka eller kalkon. Kokt potatis eller ris. Sallad.
  5. 5. Man kan även tillsätta lite pressad apelsin eller apelsinjuice i såsen.

Skapat 2008-07-22 av Anneli, 302602 visningar, 961 utskrifter. Källa: Eget kokihop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 msk  smör
1 msk  curry
3 msk  vetemjöl
4,5 dl  vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 st  buljongtärning höns


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.