Crunchig camenbert med hjortronsylt

Recept av Maja

Recept: Crunchig camenbert med hjortronsylt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En matupplevelse från tidiga 70-talet är friterad camenbert med hjortronsylt. Då skulle man ha sparat sig för desserten för att orka med den. Detta är en fin och lättare version av en klassisk dessert.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Kantskär brödet. Mixa det med mixer. Grovhacka mandelspånen och finhacka persiljan. Blanda med brödet.
  2. 2. Stek brödblandningen gyllenbrun utan att bränna vid i 1-2 msk smör. Tillsätt salt och peppar efter smak. Ta stekpannan från värmen.
  3. 3. Skär osten i tårtbitar och vänd snittytorna i brödblandningen. Jag lät osten ligga en liten stund i stekpannan på brödblandningen och bli lite varm och krämig.
  4. 4. Servera mede hjortronsylt, rårörda eller passerade hjortron.

Skapat 2009-01-19 av Maja, 2403 visningar, 19 utskrifter. Källa: ICA Buffé 12 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  rumsvarm mogen camenbert à 250 gram
1 st  skiva vitt formbröd
2 msk  mandelspån
0,5 kruka  persilja
2 msk  smör
1 krm  salt och peppar efter behag


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.