Chorizo

Recept av lanternan

Recept: Chorizo

INGREDIENSER

portioner/st.
800 gram  blandfärs
400 gram  fläskfärs
4,5 dl  vatten
1 dl  potatismjöl
2 msk  salt
1 st  gul lök
3 st  vitlöksklyftor
0,5 tsk  malen ingefära
1 nypa  kanel
2 st  rökt chili (chipotle)
1 tsk  peppar
  korvfjälster
  hushållssnöre
Betyg: 2.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Kryddig och smakrik korv, var försiktig med kanelen, lätt att den tar överhanden.

Typ: Huvudrätt
Kök: Spanien
Tillagning: Övrig
Etiketter: kött, hemlagat, grill, egen korv, stoppa korv, lyxigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Spola igenom fjälstren med kallt vatten för att se om fjälstren är hela. Låt dom ligga i vatten medan du förbereder smeten.
  2. 2. Blanda färs, vatten, potatismjöl, salt, finhackad lök och vitlök, kryddor ordentligt. Provstek en liten bit färs för att kontrollera kryddningen.
  3. 3. Trä upp fjälster på ett korvhorn eller en matberedare med korvtillsats. Se till att du inte får in luft, knyt i lagom lång korvar.
  4. 4. Låt korvarna torka några timmar eller rök dom i en rök.
  5. 5. Korven håller sig ett par månader i frysen.

Serveringsförslag: tabbouleh

Dryckestips: vin, öl, vatten

Skapat 2010-09-01 av lanternan, 3069 visningar, 80 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  blandfärs
400 gram  fläskfärs
4,5 dl  vatten
1 dl  potatismjöl
2 msk  salt
1 st  gul lök
3 st  vitlöksklyftor
0,5 tsk  malen ingefära
1 nypa  kanel
2 st  rökt chili (chipotle)
1 tsk  peppar
  korvfjälster
  hushållssnöre


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.