Chicken tikka masala

Recept av HettStoff

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (26 röster, 22 kommentarer)

Smakar precis som indisk take-away och är inte alls svår att göra! Gjorde succé hemma hos oss! Laga gärna kvällen innan, den blir bara god av att stå i kylen över natten.

Typ: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagning: Kokat
Etiketter: kyckling, indiskt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär kycklingfiléerna (om det är bröst) i bitar, ca 4 cm. Strimla lök och vitlök. Bryn i smör- & rapsolja i stekpanna eller kastrull. Salta och peppra.
  2. 2. Blanda i ingefära, tikka masala-krydda, sötmandel och krossade tomater. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. 3. Ta ur kycklingbitarna och lägg på ett fat. Mixa såsen med stavmixer eller i matberedare tills den blir nästan slät. Lägg i kycklingen igen och tillsätt grädde och yoghurt. Låt koka ytterliggare 2 minuter, men akta så det inte bränner i botten!
  4. 4. Servera med basmatiris, en sallad och nygräddade naan-bröd!

Serveringsförslag: basmatiris, naan-bröd

Dryckestips: vin, vatten, öl

Skapat 2011-03-06 av HettStoff, 35152 visningar, 1478 utskrifter. Källa: Buffé

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  kycklingfiléer (bröst el lår)
1 st  gul lök
1 st  vitlöksklyfta
1 msk  färsk ingefära, finhackad
1 st  påse tikka masala-krydda (40 g)
1,5 dl  sötmandel
400 gram  krossade tomater
1 dl  vispgrädde
1 dl  matyoghurt (10 %)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.