Cheesecakerutor med karamelliserad mjölk

Recept av ninasuedoise

Recept: Cheesecakerutor med karamelliserad mjölk

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten
200 gram  Digistivekex
4 msk  strösocker
100 gram  smör eller margarin
Fyllning
2 blad  gelatin
1 dl  mjölk, 3%
400 gram  philadelphia
4 st  ägg
1 krm  salt
1 burk  karamelliserad mjölk
Glasyr
100 gram  ljusa chokladknappar
50 gram  mörka chokladknappar
50 gram  smör eller margarin
2 tsk  ljus sirap
Betyg: 4.0/5 (6 röster, 22 kommentarer)

Jäpp. De är precis lika goda som de ser ut. :)

Typ: Kakor
Kök: USA
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 60 min.
Total tid: 90 min.
Etiketter: cheesecake, karamelliserad mjölk, kola, philadelphia, färskost, digistive, dulce de leche

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rektangulär form, 23x33 cm, med bakplåtspapper. Krossa digestivekexen. Blanda med socker och smält smör. Tryck ut digestiveblandningen i formen. Förbaka botten 10 minuter.
  2. 2. Smält gelatinet i lite av mjölken (enligt instruktioner på gelatinets förpackning). Blanda det smälta gelatinet i resten av mjölken.
  3. 3. Blanda philadelphia, ägg, mjölk+gelatin och salt med elvisp. Tillsätt den karamelliserade mjölken. Häll fyllningen över den förbakade botten.
  4. 4. Ställ formen i ett vattenbad (förslagsvis i en långpanna). Baka kakan ca 45 minuter. Då fyllningen är färdigbakad måste kakan svalna helt innan glasyren breds på.
  5. 5. Smält samman chokladknappar, smör och sirap över ett vattenbad. Häll den smälta chokladblandningen över kakan. Låt stelna helt innan kakan skärs i rutor.

Skapat 2012-11-18 av ninasuedoise, 10745 visningar, 989 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  Digistivekex
4 msk  strösocker
100 gram  smör eller margarin
2 blad  gelatin
1 dl  mjölk, 3%
400 gram  philadelphia
4 st  ägg
1 krm  salt
1 burk  karamelliserad mjölk
100 gram  ljusa chokladknappar
50 gram  mörka chokladknappar
50 gram  smör eller margarin
2 tsk  ljus sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.