Cheesecake med hallon o vit choklad

Recept av anette stolpe

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  digestivekex
100 gram  smält smör
Fyllning
400 gram  philadelfiaost
1,5 dl  strösocker
2 st  ägg
1 st  riven citronskal
3 dl  hallon
50 gram  vit chocklad
3 dl  creme fraiche
3 msk  strösocker
garnering
1 näve  hallon
Betyg: 4.6/5 (16 röster, 8 kommentarer)

De kan aldrig bli för mycket av de goda, man kan inte sluta att äta denna goda kaka.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda kex o smör i en matberedare, häll i en avtagbarkantform tryck ut degen o vila ca 30 minuter i kylen.
  2. 2. Sätt ugnen på 175 g förgrädda sedan pajskalet ca 5-6 minuter mitt i ugnen.
  3. 3. vispa ost ägg socker o citronskal, rör sedan i hallon. Häll smeten i pajskalet o grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
  4. 4. Smält chokladen i vattenbad, blandas ner i creme fraiche o sockret.
  5. 5. Bred smeten över kakan, grädda 5-6 minuter till i ugnen. låt kakan svalna sen in i kylen över natten. Garnera med hallon.

Skapat 2008-06-24 av anette stolpe, 49821 visningar, 433 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  digestivekex
100 gram  smält smör
400 gram  philadelfiaost
1,5 dl  strösocker
2 st  ägg
1 st  riven citronskal
3 dl  hallon
50 gram  vit chocklad
3 dl  creme fraiche
3 msk  strösocker
1 näve  hallon


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.