Cheescake med browniebotten

Recept av Carin

Recept: Cheescake med browniebotten

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten
100 gram  margarin
2 st  ägg
3 dl  socker
1,5 dl  vetemjöl
5 msk  kakao
1 krm  salt
Fyllning
4 st  gelantinblad
400 gram  kesella
2 dl  creme fraiche
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
2 dl  vispgrädde
200 gram  frysta jordgubbar eller färska
Betyg: 4.0/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Lyxig, supergod tårta. Den blir vackert randig i tre lager. Vit topping, jordgubbar i mitten och choklad i botten. Går bra att frysa och den tinar snabbt.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Tar lite tid att göra.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ugn 200 grader.
  2. 2. Smält margarinet och blanda med övriga ingredienser till botten.
  3. 3. Häll smeten i en smord springform. 26cm. i diameter. Grädda i ca 25 min. Låt kallna.
  4. 4. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  5. 5. Blanda kesella, creme fraiche, florsocker och vaniljsocker i en kastrull.
  6. 6. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Får inte koka för då skär det sig.
  7. 7. Krama ur gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Rör tills det har smält.
  8. 8. Vispa grädde och rör ner i fyllningen.
  9. 9. Dela upp i två bunkar.
  10. 10. Mixa de tinade väl avrunna jordgubbarna grovt.
  11. 11. Blanda jordgubbarna i den ena delen av satsen av fyllningen.
  12. 12. Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebotten.
  13. 13. Ställ in i kylen i minst 1 timma.
  14. 14. När ytan stelnat, häll den vita fyllningen över och låt den stelna ytterligare i kylen i ca 4 tim.
  15. 15. Garnera med "frostade" jordgubbar. Doppa dem i äggvita och socker.

Dryckestips: kaffe, saft

Skapat 2008-08-27 av Carin, 5178 visningar, 78 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  margarin
2 st  ägg
3 dl  socker
1,5 dl  vetemjöl
5 msk  kakao
1 krm  salt
4 st  gelantinblad
400 gram  kesella
2 dl  creme fraiche
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
2 dl  vispgrädde
200 gram  frysta jordgubbar eller färska


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.