Carpaccio på oxfilé

Recept av Åsa L Löwhagen

Recept: Carpaccio på oxfilé

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  oxfilé
2 msk  olivolja av god kvalité
2 msk  balsamvinäger
2 nypor  flingsalt
  svartpeppar nymald
0,25 st  rödlök
2 msk  kapris , avrunnen
0,5 dl  pinjekärnor
10 blad  basilika
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 3 kommentarer)

Förrätt med lyxkänsla. Kan förberedas. Frys oxfilén 1-2 dagar innan.

Typ: Förrätt
Kök: Italien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Nyår, fest

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta ut oxfilén ur frysen och låt tina i ca 30 minuter. Skär lövtunna skivor och placera ut på tallrik. Tycker du det är svårt att skära riktigt tunnt så lägg den skurna skivan mellan två bitar plastfolie och banka ut den riktigt tunn.
  2. 2. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Låt svalna.
  3. 3. Drissla olivolja och balsamicovinäger över köttet och låt marinera i 20-30 minuter. Du kan täcka tallrikarna med plast och ställa dem i kylen till 10 minuter före servering. Köttet skall vara rumstempererat när du serverar, inte kylskåpskallt.
  4. 4. Skär rödlöken i lövtunna skivor. Rulla ihop basilikabladen och gör en chiffonad (mycket finstrimlat)
  5. 5. Salta och peppra köttet och fördela sedan rödlök, kapris, pinjenötter och basilika över köttet

Serveringsförslag: Ett gott bröd

Dryckestips: Mjukt rödvin t.ex en pinot noir

Skapat 2009-05-25 av Åsa L Löwhagen, 29997 visningar, 260 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  oxfilé
2 msk  olivolja av god kvalité
2 msk  balsamvinäger
2 nypor  flingsalt
  svartpeppar nymald
0,25 st  rödlök
2 msk  kapris , avrunnen
0,5 dl  pinjekärnor
10 blad  basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.