Caponata

Recept av Kurisutina

Recept: Caponata

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Caponata!

Italiensk caponata á la Kurisutina. Gott...till kryddiga köttbullar, köttfärsbiffar mm.

Typ: Tillbehör
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta och skiva aubergine i ca 1 cm tjocka skivor och strö salt på dem. Låt dem "gråta" ca 30 minuter. Skölj och torka dem och skiva i mindre bitar.
  2. 2. Skala och hacka löken i skivor. Skiva zucchini och skär paprikor i bitar( ta bort kärnorna först). Stek löken en stund i en kastrull. Tillsätt aubergine, zucchini och paprika. Häll i krossade tomater. Krydda med salt och peppar. Sätt locket på och låt småputtra ca 15 minuter.
  3. 3. Tillsätt tomaterna i bitar, kapris och basilika. Låt småputtra ca 5 minuter till.
  4. 4. Häll i en serveringsfat , garnera med oliver, pinjenötter och lite färsk basilika.

Skapat 2012-04-22 av Kurisutina, 422 visningar, 12 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  aubergine (ca 400 g)
  salt
1 st  röd lök
1 st  zucchini (ca 300 g)
1 st  gul paprika
1 st  röd paprika
  lite olivolja för stekning
500 gram  krossad tomat med basilika
1 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
2 st  tomater
50 gram  kapris (1 burk)
  0,5-1 dl hackad färsk basilika
  svarta oliver
0,5 dl  pinjenötter
  lite färsk basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.