Bulgur

Recept av Miroo

Recept: Bulgur

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  Bulgur, grov
4 msk  olja
5 dl  vatten
3 msk  tomatpuré
1 st  gul lök
3 tsk  salt
Betyg: 4.0/5 (6 röster, 5 kommentarer)

Burgul liknar couscous men burgul är mer fiber- och näringsrikt eftersom i den bevarar en större del av vetekornen. Finns många olika sätt att tillaga. Här är ett.

Typ: Huvudrätt
Kök: Mellanöstern
Tillagning: Kokat
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 20 min.
Etiketter: Bulgur, Borghol

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finhacka löken.Värm oljan och stek löken tills den får gyllenbrun färg.
  2. 2. Tillsätt burgol och stek tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och stek lite. Tillsätt vatten och salt. Rör om.
  3. 3. När vattnet börjar koka sänk temperaturen och låt sjuda med lock. När vattnet har kokat bort, sänk temperaturen ytterligare, rör om och låt stå med lock i ca 15 minuter.

Serveringsförslag: Gott tillsammans med kyckling, lammkött, nötkött.

Skapat 2012-02-11 av Miroo, 982 visningar, 17 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  Bulgur, grov
4 msk  olja
5 dl  vatten
3 msk  tomatpuré
1 st  gul lök
3 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.