Brynt vitkålssoppa

Recept av gudrun

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En genuine svensk soppa,som inte får glömmas bort.Lägg i bitar av varm korv så blir den lite matigare.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dela kålhuvudet i mindre klyftor.Tag bort de yttre bladen.Skär bort stocken.Finstrimla varje kålklyfta.
  2. 2. Hetta upp en stekgryta,helst en tjockbottnad gjutjärnsgryta.Lägg i smöret och låt det bli nötbrunt.Tillsätt kålen och bryn den under omrörning tills den börjar slakna.
  3. 3. Ringla över sirapen och låt kålen bryna ytterligare någon minut.
  4. 4. Krossa kryddorna lätt i mortel och tillsätt dem.Späd sedan med buljongen och låt soppan koka sakta 30-50 minuter.Koktiden varierar beroende på om man använder vinterkål eller en spädare sort.
  5. 5. Smaka slutligen av soppan med soja,salt och peppar.Servera gärna med korvbitar i soppan.

Skapat 2007-11-05 av gudrun, 1973 visningar, 15 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 liter  finstrimlad vitkål 800-900 g
3 msk  smör
1,5 msk  sirap
8 st  Kryddpepparkorn
10 st  vitpepparkorn
1 tsk  kumminfrön
1,2 liter  buljong från grönsakstärning
0,5 msk  drygt kinesisk soja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.