Broccolipaj med whiskyädel

Recept av Falbygdens

Recept: Broccolipaj med whiskyädel

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajskal
8 dl  mjöl
1 tsk  salt
250 gram  smör
2 st  ägg
Fyllning
1 knippe  broccoli
1 st  gul lök
2 st  päron
1 dl  torkade aprikoser
äggstanning
4 dl  grädde
4 st  ägg
2 dl  whiskyädel
2 dl  Falbygdens Arn, extra stark
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

God, krämig och smakrik broccolipaj med päron, torkade aprikoser och whiskyädelost.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 35 min.
Total tid: 45 min.
Etiketter: paj, ädelost, huvudrätt, buffémat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka ihop (gärna i matberedare) mjöl, salt, smör och två ägg till en pajdeg och tryck ut i en stor ugnsform.
  2. 2. Dela broccoli i små buketter, finhacka lök, skiva aprikoser, päron och fördela ut över pajskalet.
  3. 3. Vispa ihop grädde, ägg, riven ost och slå äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i 175° i 40 minuter.

Skapat 2012-05-25 av Falbygdens, 1238 visningar, 27 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 dl  mjöl
1 tsk  salt
250 gram  smör
2 st  ägg
1 knippe  broccoli
1 st  gul lök
2 st  päron
1 dl  torkade aprikoser
4 dl  grädde
4 st  ägg
2 dl  whiskyädel
2 dl  Falbygdens Arn, extra stark


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.