Blomkål med skinkröra

Recept av Anneli

Recept: Blomkål med skinkröra

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Kokt blomkål med skinkfräs blandat med hårdkokta ägg och persilja.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: lunch, bjudmat, buffe, nyttig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka äggen. De ska vara hårdkokta. (Lägg äggen i kallt vatten och ta tid när det börjar koka, sänk värmen och låt sjuda i 8 minuter). Låt äggen kallna i kallt vatten. Skala och mosa/hacka/riv dem.
  2. 2. Skär skinkan i små bitar gärna tärningar. Det går även bra att använda kassler.
  3. 3. Ansa och koka blomkålen heleller i halvor (eller i delad i mindre klasar)i lätt saltat vatten, ca. 10 minuter, pröva med sticka. Låt rinna av.
  4. 4. Fräs skinkan i smör. Tillsätt de mosade/hackade äggen och hackad persilja. Fräs i någon minut.
  5. 5. Häll fräset över den nykokta blomkålen. Ganska tufft att koka och servera den hel eller i halvor på ett fat.
  6. 6. Servera med ett gott bröd.
  7. 7. Tips! Du kan även göra en sås 2 msk smör, 1 msk vetemjöl, 1,5 dl mjölk, 1/2 tsk salt och en nypa vitpeppar och blanda med skinkfräset och hälla över blomkålen.

Skapat 2008-08-24 av Anneli, 3179 visningar, 39 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning nr 35 2008 + egna noteringar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  blomkålshuvud
3 dl  rökt skinka i tärningar
2 msk  smör
2 st  ägg hårdkokta
1 dl  persilja (hackad)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.