Blixtsnabb musselsoppa

Recept av Lotta

Recept: Blixtsnabb musselsoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
1 påse  blåmusslor
3 st  schalottenlökar
2 st  vitlöksklyftor
1 st  röd chili
3 msk  olivolja
250 gram  cocktailtomater
3 dl  vitt vin
1 paket  saffran
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
3 msk  finhackad slätbladig persilja
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 4 kommentarer)

Det som tar längst tid är att rusa till fiskboden och köpa musslor...

Typ: Soppa
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta och skrubba musslorna. Släng alla som är öppnade eller skadade.
  2. 2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. 3. Hetta upp oljan i en rymlig gryta och fräs lök, vitlök och chili blank och mjuk. Halvera tomaterna och vänd ner dessa i chilifräset. Häll på vinet samt saffran.
  4. 4. Låt puttra samman några minuter och vänd ner grädden. Salta och peppra. Tillsätt musslorna och koka upp under lock. När musslorna öppnat sig är soppan klar. Vänd ner persiljan och servera.

Skapat 2009-08-11 av Lotta, 5070 visningar, 108 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 påse  blåmusslor
3 st  schalottenlökar
2 st  vitlöksklyftor
1 st  röd chili
3 msk  olivolja
250 gram  cocktailtomater
3 dl  vitt vin
1 paket  saffran
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
3 msk  finhackad slätbladig persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.