Bergtungsrullader

Recept av Anel-Nevs

Recept: Bergtungsrullader

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Härlig fyllning och skjuts in i ugnen! Serveras förslagsvis med pressad potatis och sås gjord på bl.a fiskspadet samt färska grönsaker.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: enkelt, plattfisk, fiskfiléer

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta o peppra filéerna. Hacka räkorna och purjon. Rör ner detta i färskosten till en jämn massa. Bred räkröran på varje fiskfilé och rulla ihop dem. Smörj en ugnsform och lägg i rulladerna. Häll vinet över rulladerna. Kok i uppvärmd ugn ca 25 min tills fiskköttet är vitt.
  2. 2. Sås: Häll av fiskspadet från rulladerna och spara till såsspädningen. (Håll rulladerna varma medan såsen görs). Fräs smör i en kastrull och rör ut mjöl däri. Späd med fiskspad och vatten. Tillsätt fonden och späd ytterligare med grädde. Koka några minuter. Smaka av med ev. salt o peppar och rör till sist ner rikligt med finhackad dill.

Skapat 2012-01-08 av Anel-Nevs, 1382 visningar, 171 utskrifter. Källa: Vet ej + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  stora bergtungsfiléer el. annan plattfisk
  salt o grovmalen svartpeppar
7 cm  (el. mer) purjolök
75 gram  Räkor, skalade
1 dl  (el. mer) Philadelphiaost
1,5 dl  torrt vitt vin
1,5 msk  smör
2 msk  vetemjöl
  kokspadet från fisken
1,5 msk  hummerfond
1 dl  vatten
2 dl  grädde
  dill, finhackad
  ev salt o svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.