Baconlindad kycklingfilé med ostfyllning

Recept av Åsas Mat och Bak

Recept: Baconlindad kycklingfilé med ostfyllning

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (112 röster, 77 kommentarer)

Baconlindad kycklingfilé fylld med krämig ost, mycket omtyckt bjudmat eller som helgmiddag kanske.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i några skedar av valfri dessertost. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.
  3. 3. Bryn dem runt om i en stekpanna.
  4. 4. Lägg i ugnssäker form. Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen.
  5. 5. Dags för såsen.. Häll grädden i pannan, smula i buljongen och lägg i osten som blir kvar från kycklingen. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.
  6. 6. Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen ca. 30-40 min beroende på filéernas storlek.

Serveringsförslag: Ris och en grönsallad.

Skapat 2008-10-12 av Åsas Mat och Bak, 164716 visningar, 11437 utskrifter. Källa: Mig själv.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  kycklinfiléer
2 paket  bacon
2 askar  creme bonjour ost t.ex vitlök el. taco
5 dl  grädde
1 st  del av osten som blir över
0,5 st  hönsbuljongtärning
1 st  salt & peppar efter smak
1 st  soya för färgens skull


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.