Äppelyoghurtbröd

Recept av Husmusen

Recept: Äppelyoghurtbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Lättbakat och supergott! Ingen jäsning, ingen knådning bara röra ihop och in i ugnen.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda torrvarorna. Tillsätt yoghurt, rivet äpple och sirap. Blanda noga.
  2. 2. Häll "degen" i en ugnsform klädd med bakplåtspapper (fungrerar bra med 2 brödformar, 1,5 liters, smörade och bröade).
  3. 3. Grädda i 175°C i ca 80 minuter. Låt brödet svalna på galler.
  4. 4. Om ni tycker det är många olika saker i brödet så går det bra att ta exempelvis: 4 dl havregryn, 10 dl dinkelmöl, 2 dl linfrön, 2 dl kruskakli, 4 tsk bikarbonat, 1 liter yoghurt, 2 äpplen och 1/2 dl sirap.

Skapat 2008-04-03 av Husmusen, 7508 visningar, 97 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  fiberberikade havregryn
2 dl  boveteflingor
10 dl  fullkornsdinkelmjöl, 670 gram
2 dl  linfrön
1 dl  psylliumfrön
1 dl  kruskakli
2 dl  russin (kan hoppas över)
2 dl  hasselnötter (kan hoppas över)
4 tsk  bikarbonat
1 liter  naturell yoghurt eller filmjölk
2 st  äpplen, rivna (kan hoppas över)
0,5 dl  honung eller sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.