Äppelmos

Recept av Jan A

Recept: Äppelmos

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  äpplen, urkärnade
300 gram  socker
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

"Gött mos",ganska sött. Tidskrävande eftersom äpplena skall skalas o delas. Kräver ingen extra utrustning som mosvagga etc.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skär halvmogna äpplen i bitar. Varva med sockret i rostfri kastrull, låt stå kallt över natten.
  2. 2. Äpplena har saftat sig delvis. Koka upp och sjud c:a 10 minuter under omrörning tills du får ett jämnt mos.Fyll på burkar och frys.
  3. 3. Alt: Blanda ½ tesked bensoat i en liten del av moset och blanda sedan med det övriga moset.Skölj glasburkar med svag bensoatlösning och fyll till randen med mos. Ställ mörkt och svalt.
  4. 4. Ett snabbt sätt att förbereda är att använda en kombinerad skalare, urkärnare och skivare (se bild). Du sätter äpplet på en trebent "gaffel" och vevar, Apparaten skalar (nästen helt rent) kärnar ur och skivar i ett steg. Det tog mej 3 timmar att "veva fram" skivor till 9 kg mos

Skapat 2007-10-12 av Jan A, 5495 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  äpplen, urkärnade
300 gram  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.