Äppelbröd på surdeg

Recept av groblo

Recept: Äppelbröd på surdeg

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  rågsurdeg
400 gram  vetemjöl special
200 gram  grovt rågmjöl
300 gram  rågsikt
500 gram  ljummet vatten
18 gram  hvssalt
70 gram  torkade äpplen med kanel (finns bland naturgodiset)
2 tsk  kanel
Betyg: Bli först med att betygsätta Äppelbröd på surdeg!

Ett fantastiskt gott och nyttigt bröd! Påminner om kaffebröd i smaken men är ett riktigt nyttigt och grovt surdegsbröd.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 160 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 190 min.
Etiketter: äpple, äppel, äppelbröd, surdegsbröd, surdeg, rågsurdeg, rågsurdegsbröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ihop alla ingridienser i en stor bunke och arbeta tills degen fått en fin konsistens.
  2. 2. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 2 h.
  3. 3. Baka ut två limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper för att jäsa ytterligare 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader.
  4. 4. När bröden jäst klart, häll 1 dl vatten på vardera bröd och ställ sedan in i mitten av ugnen. Sänk nu värmen till 225 grader och grädda ca 30 min.
  5. 5. Låt svalna inlindade i bakhanddukar.

Serveringsförslag: Enbart smör.

Skapat 2012-06-04 av groblo, 1050 visningar, 26 utskrifter. Källa: Mitt eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  rågsurdeg
400 gram  vetemjöl special
200 gram  grovt rågmjöl
300 gram  rågsikt
500 gram  ljummet vatten
18 gram  hvssalt
70 gram  torkade äpplen med kanel (finns bland naturgodiset)
2 tsk  kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.