Älggryta med bacon och morot

Recept av GOE

Recept: Älggryta med bacon och morot

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (13 röster, 14 kommentarer)

Älgkött är välsmakande, lagom vilt och framförallt i rejäla bitar.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa och skär köttet i lagom stora grytbitar. Skala och skär ner morot och lök i bitar.
  2. 2. Bryn köttet i smör i en stekgryta. När köttet fått fin färg tillsätts morot och lök och får fräsa med några minuter.
  3. 3. Tillsätt salt, peppar, lagerblad och timjan. Häll på rödvin, fond och vatten så det täcker köttet.
  4. 4. Koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5-2 timmar.
  5. 5. Strimla bacon och stek knaprigt. Vänd ner bacon i grytan när den nästan är klar. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Red av grytan med maizena och låt den sjuda ytterligare 5 minuter. Serveras med kokt potais och någon grönsak.

Skapat 2010-01-02 av GOE, 43107 visningar, 4039 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  älgkött
2 st  morötter, stora
1 st  gul lök, stor
1 tsk  timjan
1 st  lagerblad
1 dl  rödvin
2 msk  vilt- eller kalvfond
5 dl  vatten
200 gram  bacon, eller ett paket
  salt och peppar
  smör till stekning
4 msk  3-4 msk brun maizenaredning


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.