Ajvarjärpar med basilika

Recept av GOE

Recept: Ajvarjärpar med basilika

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (4 röster, 3 kommentarer)

Järpar med ny smak! Det finns både mild och stark ajvar relish. Här är det gott med den starka.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda färsen med ägg, ph-ost, ajvar relish, basilika, salt och peppar. Gör gärna ett stekprov för att se om det behövs mer kryddor.
  2. 2. Forma avlånga järpar, inte alltför stora och stek dem runt om ca 5-6 min. Lägg över på ett fat.
  3. 3. Häll vatten, CF, grädde och kalvfond i pannan och låt såsen koka upp under omrörning. Lägg tillbaka järparna i såsen och låt koka ihop i ca 5 min.

Serveringsförslag: Mandelpotatis, gurka och tomat.

Skapat 2009-05-11 av GOE, 1233 visningar, 29 utskrifter. Källa: Eget kokihop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  köttfärs
100 gram  Philadelphiaost
0,5 dl  basilika, strimlad och hackad
2 msk  ajvar relish (stark)
1 st  ägg
  salt, peppar och smör till stekning
2 dl  creme frachie
1 dl  grädde
1 msk  kalvfond
0,5 dl  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.