Äggröra

Recept av Anel-Nevs

Recept: Äggröra

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 0 kommentarer)

Mjuk och krämig äggröra. Gott som kall på en tunn skiva av "Ullas mörka bröd".Dessutom rökt ål, tomatklyfta, citronskiva och dillvippa på brödet blir till en god förrätt. Äggröran kan även serveras varm.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: ägg, äggstanning, röra, smörgås, förrätt, rökt lax, rökt fisk, rökt ål, grädde

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa äggen lätt med en gaffel. Tillsätt salt, peppar. Lägg i hälften av smöret i småklickar. Smält resten av smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten . Rör sakta mot kastrullens botten tills äggröran är krämig. Tillsätt grädden och äggulan.

Serveringsförslag: Serveras varm som tillbehör till rökt lax el. annan rökt fisk. Serveras kall som under beskrivningen ovan.

Skapat 2009-10-25 av Anel-Nevs, 6598 visningar, 42 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  ägg
  salt efter smak
  svartpeppar efter smak
4 msk  riktigt smör
4 msk  grädde (ev. blandat med lite mjölk
2 st  råa äggulor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.