Ädelostfärserade kycklingbröst med skinkrock

Recept av Åsa L Löwhagen

Recept: Ädelostfärserade kycklingbröst med skinkrock

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Fyllningen gör kycklingbrösten saftiga. Lite halvlyxig känsla utan allt för mycket arbete eller hög kostnad.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: snabbt.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort innerfiléerna på kycklingbrösten och avlägsna senan i mitten.
  2. 2. Skär innerfiléerna och osten i bitar och kör dem i matberedare eller mixer till slät konsistens. Om smeten verkar torr kan du tillsätta ett par droppar mjölk eller grädde men den ska ha fast konsistens.
  3. 3. Öppna upp filéerna med två parallella horisontella snitt så du kan vika upp filén som en fjäril.
  4. 4. Fördela fyllningen på filéerna och vik tillbaka flikarna. Peppra filéerna efter smak. Du behöver inte salta. Skinkan och osten är båda salta.
  5. 5. Svep in filéerna i skinkan. Bryn kycklingen i en lättoljad stekpanna, lägg i en eldfast form och efterstek i ugnen i 15 minuter.

Serveringsförslag: Lättstuvad spenat eller pasta.

Skapat 2009-01-05 av Åsa L Löwhagen, 2272 visningar, 27 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kycklingfiléer
100 gram  ädelost, Blue Alp, Kvibille gräddädel eller annan typ av "torr" grönmögelost
4 st  skinkskivor, lufttorkad
  peppar efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.