Zazzi´s Cantuccini

Recept av Maja

Recept: Zazzi´s Cantuccini

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Zazzi tillhör mina favoritkockar. Hennes recept testar jag ofta. Cantuccini är en slags mandelkakor/-skorpor från Toscana. Har du Vino Santo (finns på systemet)är det gott att doppa skorporna i. Jag intygar skorporna är goda och lagom söta.

Typ: Kakor
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta apelsinen och riv skalet utan att få med det vita.
  2. 2. Enligt receptet ska mandlarna skållas och skalas samt rostas snabbt i en torr stekpanna. Jag hoppade över detta.
  3. 3. Blanda 7 dl mjöl med bakpulver, apelsinskal, socker, salt. Dela vaniljstången och skrapa ur den. Blanda i mjölet.
  4. 4. Knäck äggen och rör i ett i taget. Blanda i marsalavinet och mandlarna i slutet.
  5. 5. Zazzi skriver att mandlarna kan bytas ut mot hackad mörk choklad om man vill.
  6. 6. Degen ska likna en något mjuk pepparkaksdeg. Tillsätt ev. lite mer mjöl till rätt konsistens på degen.
  7. 7. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till i längder. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Platta till lite.
  8. 8. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda ca 30-40 min i 180 grader. Ytan ljusbrun.
  9. 9. Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 cm breda sneda bitar.
  10. 10. Sänk temp till 100 grader och torka skorporna i ca 30 min. Då blir de spröda och hårda doppeskorpor. Även detta hoppar jag över. Jag gillar den lite sega konsistensen.
  11. 11. Förvara torrt i tättslutande burkar så länge det går!!! Min burk är alltid tom.
  12. 12. Marsalavinet kan du hoppa över om du inte har det, men det är gott och kan användas till annat också. Prova i en sås.

Dryckestips: Vino Santo och en stark expresso

Skapat 2008-02-22 av Maja, 7197 visningar, 61 utskrifter. Källa: GP 14 febr 2007 Alexandra Zazzi

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 msk  rivet apelsinskal
7 dl  vetemjöl + lite till utbakningen
2 st  bakpulver
2 dl  socker
1 st  vaniljstång
3 msk  marsalavin
4 st  ägg + 1 äggatt pensla med
1 nypa  salt
200 gram  mandlar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.