Winets Ingefärs-Chicken Thai (stark)

Recept av El Gordon

Recept: Winets Ingefärs-Chicken Thai (stark)

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Skulle göra min chicken thai en dag, men kom på en idé att testa en annan sak, och OJ vad gott det blev och vill gärna dela med mig med receptet till er som gillar sånt. Lämna gärna betyg till mig när ni testat det.

Typ: Huvudrätt
Kök: Thailand
Tillagning: Wokat
Etiketter: Kyckling

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär kycklingen i fina lagom stora tärningar. Finhacka vitlöken. Riv ingefäran (oskalad går bra, men ta bort "barken" sen) Strimla paprikorna i långa strimlor. Skär lökarna i medeltjocka halvmånar. Skär svampen i stora bitar. Skär broccolin i större bitar. Skär man grönsakerna i för små bitar så wokas och kokas de bort sen, så försök ha större bitar så de har lite crispighet kvar till måltiden.
  2. 2. Hetta upp wokpannan med oljan och lägg därefter i kycklingbitarna och vitlöken. Låt det fräsa under omrörning någon minut och tillsätt därefter cayenne, chili, kycklingkryddan och ingefäran. Vänd runt allt tills kycklingbitarna är genomwokade och lägg därefter i alla grönsaker och rör runt och woka allt i några minuter.
  3. 3. Häll på crème fraischen, Keldan, thaisåsen och rör om så såsen blandas runt. Häll ev på Thai Dancern och låt allt koka upp snabbt. Sänk värmen och låt det småputtra under tiden som pastan kokar. Rör om då och då och smaka av såsen för ev tillägg av någon krydda ni vill ha mer av.
  4. 4. Toppa gärna den färdiga portionen med färska basilikablad. Kan serveras med Winets myntasås till (se mitt recept på det) Smaklig måltid!

Serveringsförslag: Pasta penne eller ris

Dryckestips: Rött Rioja

Skapat 2008-10-15 av El Gordon, 3385 visningar, 68 utskrifter. Källa: Mitt egna

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  Kyckling filé i bitar, tärnade
1 st  röd paprika i bitar
1 st  gul paprika i bitar
2 st  rödlökar, skivade i halvmånar
8 st  champinjoner, färska i bitar
1 st  litet broccolihuvud, skuret i bitar
5 st  vitlöksklyftor, finhackade
3 dl  créme fraiche, 34% kokbar
2,5 dl  Kelda Ginger och Rosemary 10%
7 cm  färsk ingefära, riven
2 dl  Thai sweet´n´soure-sås
1,5 tsk  cayennepeppar (eller mer)
1 nypa  grovmalen stark chili
2 msk  kycklingkrydda (gärna Go Cajun)
2 msk  Thai Dancer Ginger Sauce (finns på ICA, kan hoppas över)
6 blad  färsk basilika (gärna thaibasilika)
4 msk  Olivolja för wokningen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.