Wienerschnitzel

Recept av Fenja jonsson

Recept: Wienerschnitzel

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  skivor skinkinnanlår
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 st  ägg
1 msk  vatten
1,5 dl  ströbröd
Garnering:
1 st  citron
4 st  ansjovisfiléer
4 tsk  kapris
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 2 kommentarer)

En billigare variant som är gjord på fläskkött.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Etiketter: kött

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1. Banka ut köttet lite . Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget med vatten i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en annan tallrik. 2.Vänd varje köttskiva först i mjölblandningen, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet klappas in ordentligt. Lägg schnitzlarna åt sidan så att paneringen får torka lite.
  2. 2. 3. Skala under tiden citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Rulla samman varje ansjovisfilé och lägg en på varje citronskiva. Fyll ansjovisrullarna med kapris.4. Hetta upp en stekpanna med matfett. Stek schnitzlarna sakta i ej för varm panna ca 3 min på varje sida. Garnera med citronskivorna. 5. Bjud potatis och små gröna ärer till.

Serveringsförslag: Stekt potatis eller klyftpotatis och små gröna ärtor

Dryckestips: mjölk,vatten

Skapat 2009-03-24 av Fenja jonsson, 3082 visningar, 53 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  skivor skinkinnanlår
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 st  ägg
1 msk  vatten
1,5 dl  ströbröd
1 st  citron
4 st  ansjovisfiléer
4 tsk  kapris


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.