Vridna baguetter

Recept av Husmusen

Recept: Vridna baguetter

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
5 dl  fingervarmt vatten
1 msk  olivolja
2 tsk  salt
13 dl  vetemjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Vridna baguetter!

Bröden är godast nybakade. Men de går bra att frysa och att man värmer dem i ugnen när de ska serveras.

Typ: Bröd
Kök: Frankrike
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
  2. 2. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. 3. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på bakplåtspappers klädd plåt. Låt jäsa i ca 20 minuter under bakduk.
  4. 4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.

Serveringsförslag: Servera bröden ljumna med vitlökssmör.

Skapat 2008-11-01 av Husmusen, 1587 visningar, 16 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
5 dl  fingervarmt vatten
1 msk  olivolja
2 tsk  salt
13 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.