Vitlöksrösti med kokt salladskål

Recept av raftasten

Recept: Vitlöksrösti med kokt salladskål

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  salladskål
4 st  oskalade potatisar
2 st  vitlöksklyftor
3 msk  matolja
  salt
  svartpeppar
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

En trevlig kombination som jag kände för att dela med mig av.

Typ: Vegetarisk
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Etiketter: rösti, salladskål, kinakål, kål, gott, potatis, potatisrätter

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Strimla salladskålen och koka den c:a 10 min.
  2. 2. Finskiva och hacka de oskalade potatisarna. (Undvik rivjärnet--ett av kökets obehagligaste redskap). Låt hacket rinna av ordentligt i en sil eller dylikt.
  3. 3. Blanda hacket med salt, peppar och hackad vitlök.
  4. 4. Häll i 3 msk matolja i ett stekjärn och stek potatiskakan i 10 minuter på medelhög värme. Häll på någon matsked vatten och tryck till lite så klibbar det ihop bättre.
  5. 5. Vänd på potatiskakan med hjälp av ett lock, och stek lika länge på andra sidan.
  6. 6. Servera tillsammans med salladskålen.

Skapat 2010-02-08 av raftasten, 1366 visningar, 25 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  salladskål
4 st  oskalade potatisar
2 st  vitlöksklyftor
3 msk  matolja
  salt
  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.