Vitlöksciabatta

Recept av lbcallin

Recept: Vitlöksciabatta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (5 röster, 1 kommentarer)

"Västerbottenostgratinerad vitlöksciabatta på ruccolabädd serverad med körsbärstomater, balsamico och Annas kalla lime- och vitlökssås" är en favorit bland förrätter hemma hos oss. Enkelt och gott!

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär dom färdiga ciabattabröden i två skivor och sedan på diagonalen. Ringla över olivolja.
  2. 2. Pressa i vitlöken i smöret och smaka av med flingsalt och oregano. Bred detta på ciabattan. Toppa med riven ost. Gratinera i 10 minuter i 225 grader.
  3. 3. Lägg upp ruccolasallad på en assiett, lägg på dom varma bröden, ringla över lite balsamico och lägg på halverade körsbärstomater.
  4. 4. Blanda creme fraichen med övriga ingredienser till såsen. Servera tillsammans med brödet.

Skapat 2012-01-18 av lbcallin, 1466 visningar, 124 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  färdiga ciabattabröd
  olivolja
3 dl  riven västerbottenost
100 gram  smör
1 st  vitlöksklyfta
2 st  nypor flingsalt
  oregano
  Balsamico
  ruccolasallad
  körsbärstomater
1 burk  creme fraiche
1 st  pressad vitlöksklyfta
  några stänk limeessens på flaska
  salt, peppar och örtsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.