Vit chokladpannacotta med hjortron

Recept av Maja

Recept: Vit chokladpannacotta med hjortron

INGREDIENSER

portioner/st.
Pannacotta
2 st  gelatinblad
5 dl  vispgrädde
0,5 dl  mjölk
3 msk  socker (40gram)
120 gram  vit choklad, grovhackad
Hjortrongelé
2 st  gelatinblad
350 gram  hjortron eller ex hallon
7 msk  socker (100 gram)
Marinerade hjortron eller ex hallon
1 st  vaniljstång
200 gram  bär
0,5 dl  florsocker
Betyg: 4.4/5 (7 röster, 5 kommentarer)

En smakrik dessert som kan göras dagen innan och vänta på gästerna i kylskåpet. Byt ut hjortron mot t.ex hallon. den blir lika fin och god.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Dessert dagen innan

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker. Jag valde 5 dl matlagningsgrädde och ingen mjölk.
  2. 2. Jag lät också en stjärnanis koka med i grädden. Ta bort kastrullen från värmen. Plocka bort ev stjärnanis och rör ner gelatinbladen (urkramade) och vit choklad.
  3. 3. Rör till en slät smet. Häll upp i små glas gärna på fot. Det ser extra festligt ut. Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 4 tim. gärna över natten.
  4. 4. Vill du använda utstickare låt smeten svalna i kastrullen så att den är trögflytande. Min erfarenhet är att den rinner ur utstickaren annars. Utstickare se bild.
  5. 5. Har du ingen utstickare kan du enkelt göra en av OH-film. Jag har dessutom stansat ut en tunn botten av tårtbotten som ligger i botten av utstickaren.
  6. 6. Gelé: Blötlägg gelatinblad till gelén i kallt vatten. Koka upp bären med sockret. Sila genom en finmaskig sil. Pressa och kör runt med en soppslev så att endast kärnorna blir kvar i silen.
  7. 7. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma bärsaften. Låt gelen svalna innan den försiktigt hälls över pannacottan i ett tunnt lager. Häll över undersidan (konkava sidan) av en sked. Allt detta kan göras dagen innan.
  8. 8. Marinerade bär: Enligt orginalrecept: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med bären tillsammans med florsocker till önskad sötma. Även detta kan göras dagen innan
  9. 9. Jag rör ut 2-3 msk multisocker blandad med vaniljstång i bären och ger ett hastigt uppkok. Till bären har jag också tillsatt ca 0,5 dl vitt vin.

Skapat 2008-01-01 av Maja, 21078 visningar, 544 utskrifter. Källa: Mersmak nr 12 2007

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  gelatinblad
5 dl  vispgrädde
0,5 dl  mjölk
3 msk  socker (40gram)
120 gram  vit choklad, grovhackad
2 st  gelatinblad
350 gram  hjortron eller ex hallon
7 msk  socker (100 gram)
1 st  vaniljstång
200 gram  bär
0,5 dl  florsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.