Vildjäst

Recept av Smulan

Recept: Vildjäst

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 4 kommentarer)

Detta är en flytande jäst gjord på aprikoser som man i Frankrike bakar Levainbröd på. Annan frukt kan också med fördel användas, såsom russin, äpplen, fikon mm.

Typ: Övrig
Kök: Frankrike
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg frukten i en stor glasburk och slå på vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur, gärna lite varmare, i skåpet ovanför kylen brukar vara perfekt. Har du inget sådant skåp kan du sätta in burken i kall ugn men ha lampan tänd. Rör om varje dag. Det börjar jäsa och bubbla efter 2-3 dagar. Efter 4-5 dagar är den färdig.
  2. 2. Slå av vätskan och spara den i en glasburk med lock. Frukten kan du med fördel blanda i bröd och kakor. Vätskan håller sig i kylen ca 2 månader.
  3. 3. TIPS! Starta din vetesurdegsgrund med denna jästen istället för vatten.

Skapat 2009-11-21 av Smulan, 3157 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  torkade osvavlade aprikoser el annan frukt. Osvavlade aprikoser är mörka i färgen.
400 gram  ljummet vatten
2 msk  svensk honung
0,5 dl  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.