Vilda grytan

Recept av Ulrica

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Vilda grytan!

Receptet går bra att halvera.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: kött, norrland

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek fryst renskav i fettet tills det får färg.
  2. 2. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé/saft i en gryta.
  3. 3. Låt det koka under vispning. Lägg över renskavet i grytan.
  4. 4. Låt det koka i såsen ca 5 min.

Serveringsförslag: Kokt potatis. Krydda gärna med timjan!

Skapat 2007-10-31 av Ulrica, 763 visningar, 4 utskrifter. Källa: Guldkorn (från Norrmejerier)

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

480 gram  fryst renskav
1 st  margarin eller olja (att steka i)
4 dl  matlagningsgrädde
1,5 msk  vetemjöl
1 st  köttbuljongtärning
1 msk  kinesisk soja
2 msk  vinbärsgelé eller -saft (outspädd)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.