Vild färs gryta

Recept av annipa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Vild färs gryta!

Mustig och snabblagad färsgryta

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ansa svamp och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stimmla purjon. Skala och grov riv palsternackan.
  2. 2. Bryn svampen, lök, purjo och palsternacka i en rymlig gryta. Ta upp alltsammans.
  3. 3. Lägg fett i grytan och bryn köttfärsen.Smula inte sönder den för mycket. Krydda med 1tsk, 2-3 krm svartpeppar och 0,5 -1 tsk timjan.
  4. 4. Lägg tillbaka svampblandningen i grytan.
  5. 5. Rör samman grädde, senap, fond och maizena. Häll det i grytan och och rör om.
  6. 6. Låt grytan puttra på svag värme under lock i ca 10 min. Smaka av. Strö över lingon och hackad persilja.

Serveringsförslag: Pressad potatis el ris. Lingon och syltlök är gott att servera till.

Skapat 2008-08-24 av annipa, 613 visningar, 12 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 liter  färk svamp el 200g burk svamp
1 st  lök stor
1 st  purjo
1 st  palsternacka
1 msk  smör
400 gram  älg el nötfärs
2,5 dl  matlagningsgrädde
2 msk  dijonsenap
1 msk  konc vilt och kantarellfond
1 msk  maizena
1 st  salt,svartpeppar, timjan
1 st  hackad persilja och lingon att strö över


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.