Pastej, vegetarisk, skivbar

Recept av I A

Recept: Pastej, vegetarisk, skivbar

INGREDIENSER

portioner/st.
0,5 dl  rapsolja
50 gram  smör
1 st  gul lök, ca 75 gram
0,5 st  purjolök (det vita)
1 påse  torrjäst
2,5 dl  mjölk eller vatten
1 st  ägg
1 dl  ströbröd
1 dl  rågflingor
2 msk  hirsflingor
1,5 tsk  salt
2 krm  kryddpeppar
1 tsk  timjan, torkad
1 tsk  rosmarin, torkad
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 4 kommentarer)

Den smakar, doftar och känns som en grovmalen leverpastej. Skiva och ha den kall på smörgås, eller varm som bufférätt (gärna tillsammans med fläderbärschutney)

Typ: Vegetarisk
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättlagat, billigt, pastej, vegetarisk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200ºC
  2. 2. Finhacka lök och purjolök. Fräs dem mjuka, men inte brynta i fettet. Blanda i de övriga ingredienserna. Häll smeten i osmord 1,2-liters brödform.
  3. 3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter

Dryckestips: öl mineralvatten vatten mjölk

Skapat 2009-02-23 av I A, 3447 visningar, 76 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 dl  rapsolja
50 gram  smör
1 st  gul lök, ca 75 gram
0,5 st  purjolök (det vita)
1 påse  torrjäst
2,5 dl  mjölk eller vatten
1 st  ägg
1 dl  ströbröd
1 dl  rågflingor
2 msk  hirsflingor
1,5 tsk  salt
2 krm  kryddpeppar
1 tsk  timjan, torkad
1 tsk  rosmarin, torkad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.