Lasagne - Spenat och oliv

Recept av Husmusen

Recept: Lasagne - Spenat och oliv

INGREDIENSER

portioner/st.
10 st  lasagneplattor (ca)
Spenatsåsen
450 gram  fryst spenat
1 st  Gul lök, hackad
3 st  vitlöksklyftor, finhackad
1 msk  olivolja
4 dl  créme fraiche
0,5 dl  olivspad
1 dl  oliver med pimiento
1 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
Tomatsåsen
400 gram  krossade tomater
1 tsk  torkad oregano
1 tsk  socker
1 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
Toppping
4 st  färska tomater
2 dl  smulad fetaost
2 dl  riven ost
Betyg: 4.5/5 (23 röster, 19 kommentarer)

Len och ljuvlig lasagne.

Typ: Vegetarisk
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Tina spenaten i micro eller ugn. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i spenaten och låt fräsa ytterligare en stund, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. 3. Hacka oliverna grovt och blanda med créme fraiche och olivspad. Häll detta över spenatfräset och låt allt koka ca 2 minuter.
  4. 4. Tomatsåsen: blanda krossad tomat med torkad oregano, smaksätt med salt, peppar och socker.
  5. 5. Lägg ett lager med spenatsåsen i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor och de olika såserna. Avsluta med ett tunt lager av tomatsåsen.
  6. 6. Skiva tomaterna och lägg dem lite omlott övers på lasagnen. Strö över feta ost och den rivna osten.
  7. 7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter (lägg på ett aluminiumfolie ark om den ser ut att bli för mörk). Känn efter med en provsticka så att plattorna är riktig genommjuka innan du tar ut den. Låt gärna lasagnen stå och svalna lite innan du serverar den.

Skapat 2009-11-09 av Husmusen, 15618 visningar, 801 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  lasagneplattor (ca)
450 gram  fryst spenat
1 st  Gul lök, hackad
3 st  vitlöksklyftor, finhackad
1 msk  olivolja
4 dl  créme fraiche
0,5 dl  olivspad
1 dl  oliver med pimiento
1 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
400 gram  krossade tomater
1 tsk  torkad oregano
1 tsk  socker
1 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
4 st  färska tomater
2 dl  smulad fetaost
2 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.