Vegansk Bolognese

Recept av Husmusen

Recept: Vegansk Bolognese

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  gul lök
1 klyfta  vitlök
1 st  morot
1 dl  vatten
0,5 dl  rött vin
400 gram  tomater
1,5 ml  tomatpuré
1 st  grönsaksbuljongtärning
1 st  lagerblad
1 krm  muskotnöt
1 msk  Basilika/oregano
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
150 gram  sojafärs
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Min variant på bolognese utan animaliska produkter.

Typ: Vegetarisk
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta ut färsen ur frysen och låt den stå framme under tillagningen av såsen. Hacka lök vitlök och morot i små tärningar (mängden morot och lök ska vara ungefär lika).
  2. 2. Använd en teflonpanna och stek grönsakstärningarna (tillsätt eventuellt lite olivolja).
  3. 3. Hacka tomaterna och lägg dessa i grytan. Slå på vatten och vin.
  4. 4. tillsätt tomatpuré, buljongtärning, lagerblad, muskot, salt och peppar.
  5. 5. Låt såsen koka under lock ca 20 minuter, gärna längre. Späd eventuellt med mera vatten om den blir för tjock.
  6. 6. Smaksätt med basilika eller oregano.
  7. 7. Rör ner sojafärsen och låt såsen bli varm (om såsen står för länge på spisen så löser färsen upp sig).

Skapat 2010-01-17 av Husmusen, 2342 visningar, 32 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  gul lök
1 klyfta  vitlök
1 st  morot
1 dl  vatten
0,5 dl  rött vin
400 gram  tomater
1,5 ml  tomatpuré
1 st  grönsaksbuljongtärning
1 st  lagerblad
1 krm  muskotnöt
1 msk  Basilika/oregano
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
150 gram  sojafärs


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.