Västerbottens Langos

Recept av Christer Jonasson

Recept: Västerbottens Langos

INGREDIENSER

portioner/st.
Degen
25 gram  jäst
3 dl  vatten
3 dl  Finriven Västerbottensost
8 dl  vetemjöl
2 tsk  salt
Tillbehör
3 dl  gräddfil
4 st  vitlöksklyftor
3 dl  Grovriven Västerbottensost
500 gram  tinade Räkor
1 st  Rödlök i skivor eller hackad
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Blev till då jag skulle göra langos och inte hade någon kokt potatis tillgänglig.

Typ: Övrig
Kök: Östeuropa
Tillagning: Friterat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 90 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 2. Rör ut jästen i det ljumna vattnet. Blanda mjöl, ost och salt och tillsätt vätskan. Arbeta i hop en deg och låt jäsa under bakduk i 30 min.
  2. 3. Kavla ut degen till ca 0,5-1 cm tjocklek. Ta ut rundlar på ca 10 cm i diameter. Låt jäsa 20-30 min.
  3. 4. Värm frityroljan till 180 grader. Nagga rundlarna med en gaffel. Frittera ca 4 min per sida.
  4. 5. Tillbehören: Pressa i önskat antal vitlöksklyftor i gräddfilen. Skala räkorna. Garnera langosen med vitlöksfilen, riven Västerbotten, räkor och toppa med rödlöken.

Dryckestips: Ett vitt torrt vin

Skapat 2011-09-08 av Christer Jonasson, 1779 visningar, 69 utskrifter. Källa: Eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
3 dl  vatten
3 dl  Finriven Västerbottensost
8 dl  vetemjöl
2 tsk  salt
3 dl  gräddfil
4 st  vitlöksklyftor
3 dl  Grovriven Västerbottensost
500 gram  tinade Räkor
1 st  Rödlök i skivor eller hackad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.