Västerbottenostpaj med kantareller

Recept av Korran

Recept: Västerbottenostpaj med kantareller

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg:
3 dl  vetemjöl
1,5 dl  riven lagrad ost
100 gram  smör
2 msk  vatten
Fyllning:
1 knippe  Gräslök, finklippt
200 gram  färska kantareller
2 st  ägg
2 dl  mjölk
2 dl  fint riven Västerbottenost
1 tsk  salt
1 krm  peppar
Betyg: 4.2/5 (12 röster, 4 kommentarer)

En underbart god paj med mycket smak av västerbottenost och härligt smörstekta kantareller!

Typ: Paj
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Vegetariskt. Kräftskiva.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda ihop mjöl, smör och ost till en smulig deg. Tillsätt vattnet och låt degen vila i kylen någon timme.
  2. 2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 min, 200 grader, i nedre delen av ugnen.
  3. 3. Stek svampen i smör och lägg den därefter i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, ost, gräslök, salt och peppar och häll i formen över svampen.
  4. 4. Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme. Ca 20 - 30 min, tills den stelnat.

Serveringsförslag: Passar utmärkt till kräftskivan. Eller buffén!

Dryckestips: Vin, Vatten.

Skapat 2008-10-02 av Korran, 23490 visningar, 592 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
1,5 dl  riven lagrad ost
100 gram  smör
2 msk  vatten
1 knippe  Gräslök, finklippt
200 gram  färska kantareller
2 st  ägg
2 dl  mjölk
2 dl  fint riven Västerbottenost
1 tsk  salt
1 krm  peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.