Värmländskt tunnbröd

Recept av anna-karin2

Recept: Värmländskt tunnbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  mjölk
1 msk  smör
1 msk  sirap, mörk
12 gram  jäst
0,5 msk  salt
0,75 msk  fänkålsfrön, stötta
3 dl  grahamsmjöl
3 dl  vetemjöl eller rågsikt
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

ett gott och lättbakat tunnbröd. Satsen kan dubbleras utan problem.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1. Värm mjölk, smör och sirap till 37°. Finfördela och lös jästen i degvätskan. 2. Tillsätt salt, fänkål mjöl och arbeta degen smidig. Jäs under duk ca 30 min. 3. Sätt ugnen på 275°. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut dem mycket tunt och nagga med gaffel. Grädda dem på plåtar med bakplåtspapper 3-4 min. Låt bröden kallna på galler utan duk.

Serveringsförslag: smör, ost och skivad gurka

Skapat 2009-02-08 av anna-karin2, 3228 visningar, 27 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  mjölk
1 msk  smör
1 msk  sirap, mörk
12 gram  jäst
0,5 msk  salt
0,75 msk  fänkålsfrön, stötta
3 dl  grahamsmjöl
3 dl  vetemjöl eller rågsikt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.