Varm dubbelmacka med mjukost och skinka

Recept av Byhäxan

Recept: Varm dubbelmacka med mjukost och skinka

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Görs bäst i våffeljärn eller smörgåsgrill med press. Det går att steka i stekpanna också - men då behövs rätt mycket smör.

Typ: Smörgås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: "Formbröd med dinkel och graham", formfranska, smårätt, kvällsmat, snabbt, lättlagat, grillat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj undre ytan på smörgåsgrillen/våffeljärnet rejält med smör eller olja. Sätt på värmen.
  2. 2. Lägg en rejäl klick mjukost mitt på två brödskivor. Bred inte ut den.
  3. 3. Skiva tomaterna ganska tunt, ät upp ändarna och lägg de fruktiga skivorna på smörgåsarna.
  4. 4. Lägg en skinkskiva på vardera smörgåsen. Vik ihop vid behov så inte kanterna sticker ut.
  5. 5. Om du inte ogillar glutamat (E621) så krydda med italiensk salladskrydda. Annars går det fint med lite vanlig svartpeppar.
  6. 6. Bred ett ganska tunt lager mjukost på brödskiva nr 2 och lägg den ovanpå den andra.
  7. 7. Bred gärna lite smör ovanpå den översta brödskivan så blir den inte torr och fastnar inte så lätt i järnet/grillen.
  8. 8. Man kan också steka i ganska rikligt med smör eller god olja i stekpanna. Vänd då ganska ofta så att allt blir genomvarmt utan att brödet bränns.

Serveringsförslag: Grönsallad

Dryckestips: Öl, vatten, mjölk

Skapat 2008-01-30 av Byhäxan, 3980 visningar, 25 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  formbrödskivor
1 st  mjukost - med eller utan smaktillsats
1 st  tomat
1 st  italiensk salladskrydda efter smak
1 st  några drag med pepparkvarnen
1 st  smör eller olja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.