Vaniljkladdkaka

Recept av FridaA

Recept: Vaniljkladdkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  rumsvarmt smör
2 dl  strösocker
2 tsk  vaniljsocker
3 st  ägg
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 2 kommentarer)

God med färska bär. Gör gärna den en dag i förväg.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
  2. 2. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget.
  3. 3. Rör i mjöl och bakpulver.
  4. 4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
  5. 5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader 18-20 minuter. Grädda inte för länge då kakan ska vara lite kladdig i mitten.
  6. 6. Låt kakan kallna och sikta sedan över florsocker vid servering. Servera gärna med färska bär och vispad grädde!

Skapat 2010-06-12 av FridaA, 3990 visningar, 48 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  rumsvarmt smör
2 dl  strösocker
2 tsk  vaniljsocker
3 st  ägg
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.