Vaniljbullar

Recept av welma

Recept: Vaniljbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 7 kommentarer)

bullar med vaniljkräm

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt,37grader.
  2. 2. Smula ned jästen i en skål.Häll i degspadet(margarinet och mjölken)och rör om så att jästen löser sig.
  3. 3. Tillsätt socker,salt,ägg och hjorthornssalt.Arbeta in så mycket mjöl att det blir en blank och fin deg.
  4. 4. Låt degen jäsa under en handduk i en skål i cirka 30 minuter.
  5. 5. Slå upp degen på lätt mjölat bord och arbeta igenom degen med så lite extra mjöl som möjligt.Dela degen i cirka 25 lika stora bitar och forma fina och jämnt runda bullar.
  6. 6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under en handduk cirka 30 minuter.
  7. 7. Grädda bullarna till fin ljus färg,cirka 8 minuter.Mitt i ugnen.225 grader.
  8. 8. Pensla bullarna med smält margarin och sikta över strösocker.Skär ett jack i bullarna och gör en fördjupning i dem.Fyll vaniljkrämen i en spritspåse och spruta in en rejäl klick i varje bulle.Fyll inte fler bullar än vad som går åt för stunden.

Skapat 2010-02-20 av welma, 17551 visningar, 284 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  margarin
4 dl  mjölk
50 gram  jäst för söta degar-1pkt
1 dl  strösocker
1 krm  salt
1 st  ägg
1 krm  hjorthornssalt
12 dl  vetemjöl
3 dl  vaniljkräm(tex marsan förstärkt med vispad grädde)
  strösocker+smält margarin till garnering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.