Vampyrlåda

Recept av FridaA

Recept: Vampyrlåda

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  kassler
1 st  finhackad lök
2 msk  margarin
3 dl  ris
6 dl  vatten
1 st  köttbuljongtärning
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
0,5 st  gurka
1 st  paprika
2 tsk  grillkrydda
2 dl  riven ost
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Barnen döpte maten när den serverades! Vet inte var de fick namnet ifrån men nu heter den det här hemma iallafall och har blivit en riktig favorit!

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Smält margarinet i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg.
  3. 3. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut. Späd med vattnet och buljongen. Salta och peppra och låt koka i ca 15 minuter. Låt sedan riset lufta och svalna.
  4. 4. Smörj en ugnsfastform och lägg riset i botten. Skär gurka, paprika och kassler i tärningar.
  5. 5. Bred ett lager med gurka över riset och lägg sedan på kasslern. Strö över grillkrydda och lägg sedan på paprikan.
  6. 6. Strö över den rivna osten och ställ in formen i ugnen i 20-30 minuter.
  7. 7. Servera gärna med en sallad!

Skapat 2010-07-18 av FridaA, 7240 visningar, 208 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  kassler
1 st  finhackad lök
2 msk  margarin
3 dl  ris
6 dl  vatten
1 st  köttbuljongtärning
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
0,5 st  gurka
1 st  paprika
2 tsk  grillkrydda
2 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.