Vallmogifflar

Recept av welma

Recept: Vallmogifflar

INGREDIENSER

portioner/st.
deg
50 gram  margarin
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 tsk  salt
1 msk  srösocker
1 st  ägg(lätt uppvispat)
1 dl  grahamsmjöl
8 dl  vetemjöl(ev. mer)
pensling
1 st  ägg(uppvispat)
1 påse  vallmofrö(eller sesamfrö,eller båda sorter)
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

vallmofrö kan bytas ut mot sesamfrö eller så kan man ha båda

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet i en kastrull.Häll i mjölken och värm till fingervarmt,37 grader.
  2. 2. Smula ner jästen i en degbunke.Häll på lite av degvätskan och rör tills jästen är upplöst.Tillsätt resten av degspadet,salt,strösocker,uppvispat ägg.
  3. 3. Tillsätt grahamsmjölet samt vetemjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg.Låt jäsa övertäckt i en degbunke cirka 30 minuter.
  4. 4. Dela degen i fyra delar.Kavla ut varje del till en rektangulär kaka och sporra eller skär den korsvis i 6-8 trekanter.Rulla samman dem.Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper på.Lägg dem med skarven nedåt.Böj dem lite så att de får formen av en halvmåne.Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter.
  5. 5. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö och/eller sesamfrö.
  6. 6. Grädda i mitten av ugnen,250 grader,cirka 8 minuter.

Skapat 2010-03-23 av welma, 2293 visningar, 55 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  margarin
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 tsk  salt
1 msk  srösocker
1 st  ägg(lätt uppvispat)
1 dl  grahamsmjöl
8 dl  vetemjöl(ev. mer)
1 st  ägg(uppvispat)
1 påse  vallmofrö(eller sesamfrö,eller båda sorter)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.