Vallmobullar

Recept av Cajsas

Recept: Vallmobullar

INGREDIENSER

portioner/st.
10 dl  vetemjöl
25 gram  smör, mjukt
2 tsk  rapsolja
1 tsk  salt
1 msk  strösocker
2 krm  koriander (kan uteslutas)
50 gram  jäst
1 st  ägg
4 dl  mjölk (37 grader)
Pensling och dekoration:
1 st  ägg
1 msk  vallmofrö, blått
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 5 kommentarer)

Världens enklaste matbröd! Och jättegoda.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mät upp vetemjölet i ett litermått och häll det i bunken till matberedaren med plastkniven monterad. Går också bra i vanlig assistent. Tillsätt smör, olja, salt, socker, koriander och smulad jäst. Kör så att allt blandas. Tillsätt ägg och mjölk. Arbeta ihop degen ca 2 min. Låt den jäsa i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och rulla ut dom till längder. Dela varje rulle i 8 bitar. Rulla dom till runda bullar.
  2. 2. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa ca 20 min under bakduk. Pensla med ägg och strö på blått vallmofrö. Grädda bullarna i mitten av ugnen, 225 gr, ca 12 min. Låt dom svalna på bakgaller. Lycka till!

Skapat 2009-05-07 av Cajsas, 5972 visningar, 99 utskrifter. Källa: Veckotidning, minns inte vilken

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 dl  vetemjöl
25 gram  smör, mjukt
2 tsk  rapsolja
1 tsk  salt
1 msk  strösocker
2 krm  koriander (kan uteslutas)
50 gram  jäst
1 st  ägg
4 dl  mjölk (37 grader)
1 st  ägg
1 msk  vallmofrö, blått


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.