Vallmo- och vaniljkaka

Recept av lanternan

Recept: Vallmo- och vaniljkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  mjölk
0,5 burk  blå vallmofrö
250 gram  smör
2,5 dl  råsocker
1,5 tsk  vaniljsocker
3 st  ägg
5 dl  mjöl
2 tsk  bakpulver
1 st  citron
Betyg: Bli först med att betygsätta Vallmo- och vaniljkaka!

Smakrik sockerkaksvariant, snyggt prickig av blå vallmofrö.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: lättlagat, läckert, smakrik

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.
  2. 2. Häll smeten i en smord form och grädda på långt ner i ugnen, cirka 1 timme i 175 grader. Stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt med lättvispad grädde.

Serveringsförslag: bär, grädde, frukt

Dryckestips: kaffe, saft, vatten

Skapat 2010-06-18 av lanternan, 898 visningar, 10 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  mjölk
0,5 burk  blå vallmofrö
250 gram  smör
2,5 dl  råsocker
1,5 tsk  vaniljsocker
3 st  ägg
5 dl  mjöl
2 tsk  bakpulver
1 st  citron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.